Puiul in lapte este una dintre cele mai populare retete de gatire a acestui tip de carne. Orice prichindel adora gustul si textura unei carni fragede, semn ca nu te vei confrunta cu nazuri din partea copilului tau daca ii pregatesti acest deliciu culinar. Varianta de mai jos este recomandata de faimosul bucatar Jamie Oliver!
Timp de preparare: 2 ore
Dificultate: medie
Ingrediente
- 1 pui intreg
- 1 ceasca ulei de masline
- 1 lingurita sare de mare
- 1 lingurita piper negru macinat
- 1 jumatate de baton de scortisoara
- 3 linguri de frunze de salvie
- coaja rasa de la 1 lamaie mare (sau doua mici)
- 1 catei de usturoi, pisati usor cu tot cu coaja
- 500 ml lapte proaspat
Mod de preparare
Incinge cuptorul la 190 de grade. Spala bine puiul intreg, condimenteaza-l cu sare si piper si prajeste-l intr-o oala mare (care poate fi introdusa si la cuptor) in uleiul de masline, pe ambele parti, pana prinde o nuanta aurie.
Arunca uleiul din oala si adauga, langa pui, restul ingredientelor (scortisoara, salvia, coaja de lamaie, usturoiul si laptele). Lasa puiul la copt timp de o ora si jumatate, stropindu-l din cand in cand cu sosul de lapte. Cand il servesti, taie-l bucati si acopera-l generos cu sosul.