Puiul Kiev este un preparat pe care si-l revendica atat Ucraina, cat si Rusia, care sustine ca aceasta reteta a fost preparata prima oara la Moscova. Crocant la exterior, dar umplut cu arome delicioase, descopera cea mai simpla reteta a unui preparat cu adevarat savuros si versatil!
Timp de preparare: 40 min.
Dificultate: mediu
Ingrediente
2 buc. piept pui
200 g unt
4 fire de ceapa verde
4 fire de usturoi verde
1 leg marar
2 linguri zeama de lamaie
4 oua
200 g faina
200 g pesmet
sare
piper
Mod de preparare
Freaca untul impreuna cu ceapa, usturoiul si mararul tocate marunt. Asezoneaza amestecul cu sare si piper. Baga-l in frigider cat bati pieptul de pui cu ciocanul de snitele. Intinde amestecul de unt pe suprafata fiecarei bucati de carne, apoi ruleaz-o si fixeaz-o cu scobitori. Bate ouale intr-un bol.
Da fiecare bucata umpluta de pui prin faina, apoi prin ou si ultima oara prin pesmet. Pune-le la prajit in ulei incins, pana cand se rumenesc pe toate partile. Scoate pieptul pe servetele de hartie, pentru a elimina excesul de grasime.