Puiul provensal este o mancare gustoasa, ideala pentru masa de pranz. Cu un amestec de arome delicios si cu fragezimea sa, puiul provensal ii va cuceri cu gustul sau deosebit pe toti membrii familiei tale.
Timp de preparare
45 min
Dificultate
usor
Ingrediente
1 pui
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
2 cepe medii
1 catel de usturoi
1 lingura de faina
120 ml supa de pui
300 g rosii la cutie
2 lingurite de ierburi aromatice
sare
piper negru macinat
Mod de preparare
Taie puiul bucatele mai mici si foloseste aripile pentru a prepara supa. Incinge ulei intr-o cratita si caleste carnea de pui aproximativ 5 minute, pana cand se rumeneste putin. Adauga peste ceapa, usturoiul taiate marunt si mai lasa compozitia pe foc 3 minute.
Adauga treptat si faina, supa de pui, rosiile si ierburile. Lasa amestecul pe foc aproximativ 30 de minute, apoi asezoneaza-l cu sare si piper dupa gust.
Serveste puiul provensal simplu, cu orez sau cu cartofi.