Puiul tandoori este una dintre cele mai cunoscute preparate din bucataria indiana. Aromat, fraged si savuros, puiul tandoori este un deliciu pe gustul tuturor, pe care il poti prepara cu succes si acasa!
Timp de preparare
50 min. + 3.5 ore (frigider)
Dificultate
mediu
Ingrediente
6 pulpe de pui, fara piele
2 lingurite de boia
2 linguri de suc de lamaie
vin alb
ulei de masline
sare
piper
Pentru marinata
300 g iaurt
1 buc de ghimbir de 2.5 cm grosime
3-4 catei de usturoi
1 lingurita sofran
3 lingurite coriandru macinat
2 lingurite de chimion pudra
3 lingurite de boia
2 linguri bulion
Mod de preparare
Cresteaza pulpele perpendicular, freaca-le cu boia, zeama de lamaie, sare, piper si baga-le la frigider 15 minute. Intre timp, prepara marinata amestecand toate ingredientele intr-un bol pana formezi o pasta uniforma.
Pune pulpele intr-o punga de plastic, toarna marinata peste ele, amesteca-le bine si baga-le la frigider cel putin 3 ore. Tapeteaza o tava cu folie de aluminiu si pune in interiorul ei un gratar. Asaza pulpele marinate pe gratar, stropeste-le cu ulei de masline, toarna marinata in tava si baga-le la cuptor aproximativ 40 de minute.
Dupa 20 de minute, intoarce-le pe partea cealalta, stropeste-le cu un pahar de vin si baga din nou tava in cuptor.