Pulpe de rata cu cartofi

/ / Modificat: 2014-02-17
Pulpe de rata cu cartofi

Pulpa de rata cu cartofi este o reteta delicioasa, care poate fi servita atat la pranz, cat si la cina, si reprezinta o alternativa delicioasa la fripturile din pui sau curcan! Iata o reteta simpla si accesibila, pe care sa o integrezi in meniul familiei tale!

Timp de preparare

60 min. + 160 min.

Dificultate

mediu

Ingrediente

4 pulpe de rata

1 kg cartofi

3-4 catei de usturoi

2 frunze de dafin

ulei de masline

cimbru

rozmarin

piper

sare  

Mod de preparare

Freaca pulpele de rata cu sare si lasa-le la frigider, aproximativ 60 min. Spala-le bine apoi si asaza-le intr-o tava. Presara cimbru, usturoi si frunze de dafin peste carne. Toarna si ulei de masline peste carne, acopera tava cu folie de aluminiu si da-o la cuptor, la foc mic, timp de 2 ore.

Intre timp, pune cartofii la fiert taiati cubulete sau rondele, cu sare. Strecoara-i in momentul in care sunt aproape fierti si lasa-i sa se usuce. Incinge putin ulei de masline intr-o tigaie, toarna cartofii peste si asezoneaza-i cu rozmarin si sare.

Dupa 2-3 minute, pune-i in tava in care s-au facut pulpele, mai presara ulei de masline pe deasupra si mai baga-i la cuptor, inca 20 de minute.

Trucuri

Daca vrei ca preparatul sa aiba un gust si mai savuros, inlocuieste uleiul de masline cu grasime de rata.

Taguri Retete rata

Articole recomandate

Citeste si despre