Quiche-ul cu dovlecei si ciuperci este un preparat savuros, care poate fi servit atat ca gustare, cat si ca aperitiv sau fel principal, intrucat este practic si satios. Descopera o reteta simpla si hranitoare, perfecta pentru intreaga familie!
Timp de preparare: 70 min.
Dificultate: mediu
Ingrediente
1 pachet aluat de foietaj;
1 lingura de unt;
2 cani de ciuperci feliate;
2 cani de dovleac feliat;
4 oua mari;
3/4 cana smantana;
1/2 cana branza rasa (cheddar sau alt sortiment preferat);
sare;
piper.
Mod de preparare
Asaza aluatul de foietaj intr-o forma de tarta si baga-l la frigider, cat timp pregatesti umplutura pentru quiche. Topeste untul intr-o tigaie si caleste ciupercile si dovlecelul in el. Asezoneaza cu sare si piper.
Scoate legumele pe o farfurie tapetata cu servetel de hartie, pentru a indeparta excesul de grasime si apa. Bate ouale intr-un bol, asezoneaza-le cu sare si piper si amesteca-le cu smantana. Scoate crusta din frigider, asaza legumele pe fundul ei, presara branza rasa deasupra lor si toarna, la final, ouale cu smantana. Baga forma la cuptor, timp de 45-50 de minute, la foc mic, pana cand quiche-ul se rumeneste usor pe deasupra.