Cuscusul cu legume este o reteta populara si sanatoasa, care combina textura delicata a cuscuscului cu prospetimea si bogatia nutritiva a legumelor. Consumul de cuscus in combinatie cu legume aduce numeroase beneficii pentru sanatate. Legumele sunt surse importante de vitamine, minerale si fibre, contribuind la mentinerea unei diete echilibrate si a unei stari bune de sanatate.
Ingrediente:
-
500 g cuscus (paste bobite cilindrice)
-
1 morcov
-
1 pastarnac
-
1 fir de praz (sau 3-4 fire de ceapa verde sau 1 ceapa veche)
-
Optional: boabe de mazare, pastai de fasole verde
-
3 linguri de ulei de floarea-soarelui sau de masline
-
Sare, piper (dupa gust)
Mod de preparare:
-
Pregatirea legumelor:
-
Curata morcovul si pastarnacul, apoi da-le pe razatoare sau taie-le cubulete mici.
-
Taie prazul sau ceapa rondele subtiri.
-
-
Calirea legumelor:
-
intr-o tigaie mare, incinge uleiul si adauga prazul (sau ceapa). Caleste-l 2-3 minute pana devine translucid.
-
Adauga morcovul si pastarnacul, amestecand ocazional. Daca folosesti mazare sau fasole verde, adauga-le acum.
-
Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
-
-
Prepararea cuscusului:
-
Fierbe cuscusul conform instructiunilor de pe ambalaj (in general, in apa cu sare, aproximativ 10-12 minute, pana devine moale).
-
Strecoara cuscusul si clateste-l cu putina apa rece, daca este necesar.
-
-
Amestecarea ingredientelor:
-
Adauga cuscusul peste legumele calite si amesteca bine.
-
Gateste impreuna inca 2-3 minute pentru ca aromele sa se combine.
-
-
Servire:
-
Serveste preparatul cald, simplu sau alaturi de o salata proaspata.
-
Pofta buna!
Sursa: www.savoriurbane.com
Sursa foto: freepik