Reteta de cuscus cu legume

/ / Modificat: 2025-03-03
Reteta de cuscus cu legume

Cuscusul cu legume este o reteta populara si sanatoasa, care combina textura delicata a cuscuscului cu prospetimea si bogatia nutritiva a legumelor. Consumul de cuscus in combinatie cu legume aduce numeroase beneficii pentru sanatate. Legumele sunt surse importante de vitamine, minerale si fibre, contribuind la mentinerea unei diete echilibrate si a unei stari bune de sanatate.

Ingrediente:

  • 500 g cuscus (paste bobite cilindrice)

  • 1 morcov

  • 1 pastarnac

  • 1 fir de praz (sau 3-4 fire de ceapa verde sau 1 ceapa veche)

  • Optional: boabe de mazare, pastai de fasole verde

  • 3 linguri de ulei de floarea-soarelui sau de masline

  • Sare, piper (dupa gust)

Mod de preparare:

  1. Pregatirea legumelor:

    • Curata morcovul si pastarnacul, apoi da-le pe razatoare sau taie-le cubulete mici.

    • Taie prazul sau ceapa rondele subtiri.

  2. Calirea legumelor:

    • intr-o tigaie mare, incinge uleiul si adauga prazul (sau ceapa). Caleste-l 2-3 minute pana devine translucid.

    • Adauga morcovul si pastarnacul, amestecand ocazional. Daca folosesti mazare sau fasole verde, adauga-le acum.

    • Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

  3. Prepararea cuscusului:

    • Fierbe cuscusul conform instructiunilor de pe ambalaj (in general, in apa cu sare, aproximativ 10-12 minute, pana devine moale).

    • Strecoara cuscusul si clateste-l cu putina apa rece, daca este necesar.

  4. Amestecarea ingredientelor:

    • Adauga cuscusul peste legumele calite si amesteca bine.

    • Gateste impreuna inca 2-3 minute pentru ca aromele sa se combine.

  5. Servire:

    • Serveste preparatul cald, simplu sau alaturi de o salata proaspata.

Pofta buna!

Sursa: www.savoriurbane.com

Sursa foto: freepik

Taguri Legume Alimentatia copilului

Articole recomandate

Citeste si despre