Risotto cu fructe de mare

/ / Modificat: 2012-08-10
Risotto cu fructe de mare

Risotto cu fructe de mare este un fel de mancare satios, potrivit pentru o cina in familie.

Foto: scally.typepad.com

Timp de preparare

45 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

200 g orez special pentru risotto

200 g cocktail fructe de mare

50 g unt

2 catei usturoi

1 ceapa

700 ml supa legume

50 ml vin alb

sare

piper

parmezan ras

verdeta

Mod de preparare

Pune untul la topit, apoi adauga peste el ceapa tocata marunt, cateii de usturoi maruntiti si lasa-le la calit.

Adauga orezul si continua sa amesteci pana ce obtii un amestec sticlos. Adauga fructele de mare si vinul si lasa totul la foc mic, pana ce se evapora alcoolul. Pune supa peste risotto si lasa-l sa fiarba pana ce orezul este al dente, dar cremos.

Adauga peste orez parmezan ras, potriveste de gust cu sare si piper si amesteca bine.

Serveste orezul cu verdeata presarata deasupra.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Fructe de mare

Articole recomandate

Citeste si despre