Risotto cu fructe de mare este un fel de mancare satios, potrivit pentru o cina in familie.
Foto: scally.typepad.com
Timp de preparare
45 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
200 g orez special pentru risotto
200 g cocktail fructe de mare
50 g unt
2 catei usturoi
1 ceapa
700 ml supa legume
50 ml vin alb
sare
piper
parmezan ras
verdeta
Mod de preparare
Pune untul la topit, apoi adauga peste el ceapa tocata marunt, cateii de usturoi maruntiti si lasa-le la calit.
Adauga orezul si continua sa amesteci pana ce obtii un amestec sticlos. Adauga fructele de mare si vinul si lasa totul la foc mic, pana ce se evapora alcoolul. Pune supa peste risotto si lasa-l sa fiarba pana ce orezul este al dente, dar cremos.
Adauga peste orez parmezan ras, potriveste de gust cu sare si piper si amesteca bine.
Serveste orezul cu verdeata presarata deasupra.
Tipul bucatariei
Internationala