Daca vrei sa prepari pentru cina o mancare usoara si delicioasa, trebuie sa incerci neaparat un risotto cu ton la cuptor. Este savuros si il prepari rapid, iar rezultatul este unul incantator.
Timp de preparare
40 min
Dificultate
usor
Ingrediente
300 g ton
150 g orez
1 lingura ulei de masline
1 ceapa potrivita
250 ml supa de pui
200 ml supa-crema de legume
1 dovlecel micut
1 legatura de patrunjel
60 g mazare congelata
1 lingura de parmezan ras
Mod de preparare
Mai intai, preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi curata ceapa si tai-o marunt. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si caleste putin ceapa, apoi adauga peste ea orezul si amesteca-le aproximativ 2 minute.
Adauga peste supa crema de legume si lasa-le sa fiarba 10 minute, apoi adauga si tonul, mazarea si dovlecelul.
Transfera compozitia intr-un vas termorezistent si pune-o la cuptor pentru 15 minute. Cand este aproape gata, presara parmezan ras deasupra si serveste risotto presarat cu patrunjel proaspat taiat marunt.