Rosiile umplute cu spanac sunt o alternativa delicioasa la ardeii sau legumele umplute cu carne. Descopera o reteta delicioasa, care se prepara rapid!
Timp de preparare: 50 min.
Dificultate: mediu
Ingrediente
6 rosii mari
250 g branza telemea, rasa
700 g spanac congelat
2 oua
1/2 radacina telina, data pe razatoare
1 ceapa, tocata marunt
2-3 catei de usturoi, dati pe razatoare
1 morcov mediu, dat pe razatoare
ulei de masline
1 legatura marar tocat marunt
sare
piper
Mod de preparare
Taie capacele rosiilor si scobeste-le miezul, dar nu il arunca. Pune ulei de masline la incins, intr-o tigaie nonaderenta, si caleste ceapa si usturoiul, 30 de secunde. Adauga morcovii si telina si lasa totul pe foc, inca 4-5 minute. Adauga si spanacul congelat si lasa-l sa se caleasca impreuna cu celelalte legume 10 minute. Opreste focul, adauga ouale, mararul, telemeaua si asezoneaza totul cu sare si piper.
Amesteca bine totul si apoi umple rosiile cu compozitia obtinuta. Asaza-le intr-un vas de iena sau intr-o tava, stropeste-le cu ulei, adauga miezul de la rosii si baga-le la cuptor, cam 30 de minute.