Rulada de carne

/ / Modificat: 2012-09-13
Rulada de carne

Rulada de carne se poate pregati pentru o masa la care ai mai multi invitati sau pentru un weekend alaturi de familie.

Timp de preparare

120 minute

Dificultate

mediu

Ingrediente

800 g muschi de porc

200 g spanac proaspat curatat

50 g unt

2-3 fire de ceapa verde

1-2 catei usturoi

3 oua

2 linguri ulei de floarea-soarelui

sare

piper

Mod de preparare

Mai intai spanacul se spala, se opareste in putina apa cu sare si se lasa la scurs. Se toaca marunt si se caleste in unt. Dupa acest prim pas, se adauga ceapa si usturoiul fin tocate si se amesteca pana scade tot sosul lasat. Se adauga ouale batute cu un praf de sare si piper si se lasa sa se prajeasca precum o omleta.

Muschiul se desface intr-o felie subtire de aproximativ 1 cm si se condimenteaza cu sare si piper. Se acopera muschiul cu omleta de spanac, se ruleaza, se leaga cu ata si se prajeste intr-o tigaie incinsa cu ulei.

Se aseaza apoi intr-o tava cu ulei ramas de la prajit. Se mai adauga o jumatate de pahar cu apa, se coace in cuptorul incins, la foc potrivit, 20-25 minute. Cand este aproape gata, rulada se unge cu putin unt si se mai lasa la copt doar 5 minute.

Rulada se taie felii si se serveste cu garnitura preferata sau cu salata verde.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Rulada de carne Carne Fel principal

Articole recomandate

Citeste si despre