Rulada de carne se poate pregati pentru o masa la care ai mai multi invitati sau pentru un weekend alaturi de familie.
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
mediu
Ingrediente
800 g muschi de porc
200 g spanac proaspat curatat
50 g unt
2-3 fire de ceapa verde
1-2 catei usturoi
3 oua
2 linguri ulei de floarea-soarelui
sare
piper
Mod de preparare
Mai intai spanacul se spala, se opareste in putina apa cu sare si se lasa la scurs. Se toaca marunt si se caleste in unt. Dupa acest prim pas, se adauga ceapa si usturoiul fin tocate si se amesteca pana scade tot sosul lasat. Se adauga ouale batute cu un praf de sare si piper si se lasa sa se prajeasca precum o omleta.
Muschiul se desface intr-o felie subtire de aproximativ 1 cm si se condimenteaza cu sare si piper. Se acopera muschiul cu omleta de spanac, se ruleaza, se leaga cu ata si se prajeste intr-o tigaie incinsa cu ulei.
Se aseaza apoi intr-o tava cu ulei ramas de la prajit. Se mai adauga o jumatate de pahar cu apa, se coace in cuptorul incins, la foc potrivit, 20-25 minute. Cand este aproape gata, rulada se unge cu putin unt si se mai lasa la copt doar 5 minute.
Rulada se taie felii si se serveste cu garnitura preferata sau cu salata verde.
Tipul bucatariei
Internationala