Rulada de curcan este un preparat foarte versatil, usor de preparat, care te scoate din incurcatura atunci cand ai musafiri si nu ai timpul necesar prepararii unor mancaruri sofisticate, este aromata si foarte gustoasa.
Ingrediente
Pentru rulada:
- 1 kg piept de curcan (bucata mare)
- Sare, piper
- Putina boia dulce (paprika)
- 2 linguri de ulei
Pentru umplutura:
- 1 ceapa medie
- 2-3 catei de usturoi
- 1 lingura de ulei
- 30 g unt
- 200 g bacon cubulete (kaiser)
- 200 g ciuperci proaspete sau din conserva
- Sare, piper
- 50 g crutoane de paine (sau bake-rolls cu usturoi, ceapa ori simpli)
- O mana de patrunjel verde tocat
In plus:
- 5-6 cartofi
- 3 morcovi medii
- 1 capatana de usturoi
- Sare
- 1 lingurita seminte de chimen
- 30 g unt
- 100 ml lapte cald
- Microplante pentru decor
- 50 g bacon cubulete
- 100 g ciuperci pentru decor
Instructiuni
1. Pregatirea pieptului de curcan:
- Desfaceti pieptul de curcan, taindu-l pe lungime astfel incat sa obtineti o bucata mare, subtire. Acoperiti carnea cu folie alimentara si bateti-o usor cu un ciocan de snitele, astfel incat sa aiba o grosime uniforma.
- Asezonati carnea pe ambele parti cu sare, piper si putina boia dulce.
2. Prepararea umpluturii:
- Intr-o tigaie, incalziti 1 lingura de ulei si 30 g de unt.
- Adaugati ceapa tocata marunt si cateii de usturoi zdrobiti. Caliti pana devin translucide.
- Puneti baconul taiat cubulete si gatiti pana devine usor crocant.
- Adaugati ciupercile tocate marunt si gatiti pana ce lichidul se evapora. Condimentati cu sare si piper.
- Luati tigaia de pe foc, adaugati crutoanele si patrunjelul tocat, amestecand bine.
3. Asamblarea ruladei:
- Puneti umplutura peste pieptul de curcan, lasand margini libere de aproximativ 1 cm.
- Rulati carnea strans si legati-o cu sfoara alimentara sau fixati-o cu scobitori.
- Intr-o tigaie, incalziti 2 linguri de ulei si rumeniti rulada pe toate partile, pana capata o crusta aurie.
4. Coacerea:
- Asezati rulada intr-o tava, inconjurata de cartofi si morcovi curatati si taiati in bucati mari.
- Adaugati cateii de usturoi intregi si presarati semintele de chimen peste legume.
- Puneti 30 g de unt peste legume, acoperiti tava cu folie de aluminiu si coaceti in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 50-60 de minute. Indepartati folia in ultimele 15 minute pentru a rumeni rulada si legumele.
5. Garnitura:
- Fierbeti cartofii separat pana devin moi, apoi pasati-i impreuna cu untul si laptele cald pentru a obtine un piure cremos. Asezonati cu sare dupa gust.
6. Decorul:
- Intr-o tigaie, rumeniti 50 g bacon si 100 g ciuperci pentru decor.
- Taiati rulada felii si serviti alaturi de legume coapte, piure de cartofi si topping-ul de bacon si ciuperci.
- Decorati cu microplante pentru un aspect elegant.
Pofta buna!
Sursa: www.savoriurbane.com
Sursa foto: freepik