Cand vrei sa spargi barierele cotidianului si iti doresti sa prepari o reteta inedita, te poti inspira din retetele pe care noi ti le propunem.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1 file pastrav dezosat
50 g somon fume
1 lingura ulei de masline
50 ml smantana lichida
2 linguri vin alb
sare, piper
2 mere
1 felie franzela alba
2-3 linguri lapte
menta proaspata
unt
Mod de preparare
Presara sare si piper pe fileul de pastrav, aseaza somonul fume, apoi ruleaza pastravul, sub forma unei rulade. In aceasta operatiune te poti ajuta de o sfoara de bucatarie sau scobitori.
Pune ruloul de pastrav la copt, intr-o tava potrivita si stropeste-l cu vinul alb si uleiul de masline. Lasa somonul la copt, circa 25 de minute.
Intre timp, pregateste sosul de mar si menta.
Curata merele, caleste-le in unt, apoi mixeaza-le cu ajutorul unui blender. Adauga smantana lichida, painea inmuiata in lapte si maruntita si lasa sosul la foc mic, circa 4 minute. Potriveste sosul de gust, cu sare si piper, apoi adauga menta proaspata.
Serveste ruloul de peste dupa ce s-a copt, acoperit cu acest sos.