Rulou de pastrav cu sos de mere si menta

/ / Modificat: 2012-06-06
Rulou de pastrav cu sos de mere si menta

Cand vrei sa spargi barierele cotidianului si iti doresti sa prepari o reteta inedita, te poti inspira din retetele pe care noi ti le propunem.

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1 file pastrav dezosat

50 g somon fume

1 lingura ulei de masline

50 ml smantana lichida

2 linguri vin alb

sare, piper

2 mere

1 felie franzela alba

2-3 linguri lapte

menta proaspata

unt

Mod de preparare

Presara sare si piper pe fileul de pastrav, aseaza somonul fume, apoi ruleaza pastravul, sub forma unei rulade. In aceasta operatiune te poti ajuta de o sfoara de bucatarie sau scobitori.

Pune ruloul de pastrav la copt, intr-o tava potrivita si stropeste-l cu vinul alb si uleiul de masline. Lasa somonul la copt, circa 25 de minute.

Intre timp, pregateste sosul de mar si menta.

Curata merele, caleste-le in unt, apoi mixeaza-le cu ajutorul unui blender. Adauga smantana lichida, painea inmuiata in lapte si maruntita si lasa sosul la foc mic, circa 4 minute. Potriveste sosul de gust, cu sare si piper, apoi adauga menta proaspata.

Serveste ruloul de peste dupa ce s-a copt, acoperit cu acest sos.

Taguri Pastrav

Articole recomandate

Citeste si despre