Salaul in crusta de bere se poate pregati pentru o cina usoara, alaturi de cei dragi. Aceasta reteta ofera o alternativa gustoasa a modului clasic in care se gateste pestele.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Usoara
Ingrediente
250 g de faina
250 ml bere
500 g salau
1 ou
sare, piper
ulei pentru prajit
Mod de preparare
Pregateste mai intai aluatul, amestecand faina cu oul, sarea si piperul. Adauga berea si amesteca pana obtii un aluat de consistenta celui de clatite, fara cocoloase.
Intre timp, taie pestele felii, scoate-i oasele, apoi sareaza si infaineaza bine bucatile de peste. Da pestele prin aluatul de bere, sa fie bine acoperite de aluat si prajeste-le in uleiul bine incins.
Dupa ce s-a rumenit aluatul pe o parte, intoarce salaul pe cealalta parte. Scoate pestele la scurs pe servete de hartie.
Trucuri
Serveste salaul stropit cu zeama de lamaie.
Tipul bucatariei
Internationala