Exista nenumarate retete de sarmale, dar fiecare gospodina isi alege reteta favorita pe care sa o pregateasca familiei in preajma sarbatorilor. Noi iti oferim reteta noastra preferata.
Timp de preparare
180 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1 varza acra mare (2 kg)
1/2 kg carne porc
300 g carne vita
50 g orez
1 ceapa
piper
100 ml suc de rosii
2 foi de dafin
cimbru
200 g bacon
Mod de preparare
Lasa varza la desarat cateva ore. Alege apoi foile de varza subriri, fara nervuri, iar restul de varza toac-o marunt.
Pentru umplutura trebuie ca mai intai sa calesti ceapa in putin ulei, apoi o amesteci cu carnea tocata, orezul spalat si scurs de apa, piper, si cimbu uscat.
Aseaza rand pe rand cate-o foaie de varza, pune in mijlocul ei o lingura de tocatura (asezata ca un rulou pe latimea frunzei), apoi ruleaz-o si baga capetele frunzei inspre interior.
Dupa ce ai pregatit toate sarmalele, aseaza intr-o oala incapatoare un prim strat de varza tocata, pune apoi sarmalele in forma de raze de soare si continua procesul pana termini de asezat toate sarmalele.
Printre sarmale, poti adauga bucati de bacon prajit, cimbru uscat, foi de dafin, boabe de piper. Dilueaza si 100 ml de pasta de rosii, care va colora placut varza. Pune sarmalele la fiert, circa 2 ore.