Sarmale

/ / Modificat: 2017-09-29
Sarmale

Exista nenumarate retete de sarmale, dar fiecare gospodina isi alege reteta favorita pe care sa o pregateasca familiei in preajma sarbatorilor. Noi iti oferim reteta noastra preferata.

Timp de preparare

180 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1 varza acra mare (2 kg)

1/2 kg carne porc

300 g carne vita

50 g orez

1 ceapa

piper

100 ml suc de rosii

2 foi de dafin

cimbru

200 g bacon

Mod de preparare

Lasa varza la desarat cateva ore. Alege apoi foile de varza subriri, fara nervuri, iar restul de varza toac-o marunt.

Pentru umplutura trebuie ca mai intai sa calesti ceapa in putin ulei, apoi o amesteci cu carnea tocata, orezul spalat si scurs de apa, piper, si cimbu uscat.

Aseaza rand pe rand cate-o foaie de varza, pune in mijlocul ei o lingura de tocatura (asezata ca un rulou pe latimea frunzei), apoi ruleaz-o si baga capetele frunzei inspre interior.

Dupa ce ai pregatit toate sarmalele, aseaza intr-o oala incapatoare un prim strat de varza tocata, pune apoi sarmalele in forma de raze de soare si continua procesul pana termini de asezat toate sarmalele.

Printre sarmale, poti adauga bucati de bacon prajit, cimbru uscat, foi de dafin, boabe de piper. Dilueaza si 100 ml de pasta de rosii, care va colora placut varza. Pune sarmalele la fiert, circa 2 ore.

Taguri Fel principal Sarmale Mancare traditionala

Articole recomandate

Citeste si despre