Scoicile cu legume se pregatesc in maxim o jumatate de ora si se servesc fierbinti, cu verdeata presarata deasupra.
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
500 g carne de scoici
1 ceapa mare
2 tulpini de telina
1 ardei gras
1/2 brocolli
1 morcov
300 ml vin alb
2 foi de dafin
1 lingurita piper boabe
1 legatura patrunjel
sare
piper
Mod de preparare
Spala bine scoicile in apa rece si pune-le la fiert in apa cu 1 lingurita de sare.
Curata, spala si taie in cubulete morcovul, ardeiul gras si ceapa, brocolli, iar tulpina de telina tai-o in feliute.
Intr-o tigaie incapatoare pune uleiul, legumele si 50 ml din apa in care fierb scoicile. Caleste totul la foc mic 5-6 minute. Pune apoi in tigaie scoicile fierte, adauga vinul, foile de dafin, piperul boabe, jumatate din legatura de patrunjel si potriveste mancarea de gust, adaugand sare si piper.
Lasa totul sa fiarba acoperit, la foc mic, inca 20 de minute.
Serveste scoicile fierbinti, stropite cu zeama de lamaie si presarate cu patrunjel tocat marunt alaturi de legumele sotate.
Tipul bucatariei
Internationala