Snitel din piept de pui fara ou – o reteta simpla si delicioasa

/ / Modificat: 2025-03-25
Snitel din piept de pui fara ou – o reteta simpla si delicioasa

 

Snitelul din piept de pui este un preparat clasic, apreciat de toata lumea datorita gustului sau savuros si texturii crocante. Daca vrei sa aduci o varianta mai usoara si fara ou in procesul de panare, aceasta reteta este perfecta pentru tine. Cu doar cateva ingrediente la indemana si un pic de creativitate, vei obtine un snitel delicios, ideal pentru o masa rapida si sanatoasa.

Ingrediente:   

• 250 g piept de pui (muschiulet)   

• 40 g paine (preferabil uscata pentru pesmet)   

• 1 lingura faina   

• Condimente dupa gust:       

  • piper       
  • boia dulce     
  • verdeturi italiene       
  • usturoi pudra

Mod de preparare:   

1. Pregatirea pesmetului       

  • Marunteste painea uscata folosind un blender sau o razatoare fina pentru a obtine un pesmet fin. Daca este nevoie, usuca painea in cuptor la 100°C timp de 10 minute.   

2. Pregatirea carnii       

  • Taie pieptul de pui felii subtiri si bate-le usor cu un ciocan de snitele pentru a le fragezi.     
  •  Condimenteaza fiecare bucata de pui cu piper, boia dulce, usturoi pudra si verdeuri italiene. 

3. Panarea fara ou       

  • Tavaleste fiecare bucata de pui mai intai prin faina, apoi prin pesmet, apasand usor pentru ca pesmetul sa se lipeasca bine. 

4. Frying       

  • Incinge o tigaie cu putin ulei la foc mediu.       
  • Prajeste snitele pe fiecare parte timp de 2-3 minute, pana devin aurii si crocante.     
  •  Scoate-le pe un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Sfaturi:

✔ Daca doresti o varianta mai sanatoasa, poti coace snitele in cuptor la 180°C timp de 20-25 minute, intorcandu-le la jumatatea timpului.

✔ Pentru un plus de aroma, poti adauga parmezan ras in pesmet.

Pofta buna! 

 

Sursa: www.babyliciousfood.blog

Sursa foto: freepik

Taguri Snitele pui Alimentatia copilului Retete aperitive

Articole recomandate

Citeste si despre