Apetisantele snitele de pui sunt intotdeauna o idee buna pentru o masa delicioasa, de la care membrii familiei sa se ridice multumiti. In plus, sunt ideale pentru excursii sau pachetul pentru birou, pastrandu-si farmecul si atunci cand sunt servite reci.
Foto: blogto.com
Timp de preparare
45 de minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1 kg piept de pui dezosat
4 oua
3 linguri faina
150 g pesmet
1 lingura ulei de masline
piper, sare
ulei pentru prajit
Mod de preparare
Feliaza pieptul de pui in fasii subtiri, bate-le cu ciocanul de snitele si asezoneaza-le cu cativa stropi de ulei de masline, sare si piper.
Incinge uleiul in tigaie cateva minute si bate ouale cu faina intr-un bol, pana obtii o pasta omogena si fluida.
Intinde pesmetul pe o farfurie plata, apoi scufunda carnea in amestecul cu ou si trece fiecare bucata prin pesmet, pana se acopera cat mai bine.
Ultimul pas este sa prajesti fiecare snitel pe ambele parti si sa-l lasi la scurs pe un servetel absorbant, astfel incat sa elimini grasimea in exces.
Mod de servire
Se serveste cald, cu garnitura de cartofi, orez, spanac, broccoli etc.
Trucuri de preparare
Pentru a spori fragezimea carnii, adauga un strop de lapte in compozitia cu ou.
Valori nutritionale pentru 100 g
Calorii: 163, 8 kcal
Carbohidrati: 4,4 g
Grasimi: 6,8 g
Proteine: 25,1 g