Cu totii stim ca snitelul este un preparat culinar facut dintr-o bucata de carne dezosata, fragezita, acoperita cu faina si data prin ou batut si pesmet, iar apoi prajita.
Snitelul exista sub multe forme si este popular in foarte multe tari. Poate fi facut din carne de vitel, carne de pui, de oaie, carne de vita, curcan sau carne de porc.
Astazi va propun o reteta de snitele de pui la ari fryer. Un preparat sanatos, fara ulei, fara prajeala, preferatul copiilor.
Ingrediente:
-
12 bucati de pui (aprox. 1 1/4 lbs)
-
2 oua mari, batute
-
1 lingurita de sare kosher
-
Piper negru, dupa gust
-
1/2 cana pesmet condimentat
-
1/2 cana panko condimentat
-
Spray de ulei de masline
-
Felii de lamaie, pentru servire
Instructiuni:
-
Pregatirea ingredientelor:
-
intr-un bol, bate ouale impreuna cu sarea si piperul.
-
intr-un alt bol, combina pesmetul condimentat cu panko condimentat. Daca doresti, poti adauga condimente suplimentare, precum boia de ardei, usturoi granulat sau oregano.
-
-
Prepararea snitelelor:
-
Treci fiecare bucata de pui mai intai prin oul batut, scuturand usor excesul.
-
Apoi trece-le prin amestecul de pesmet si panko, presand usor pentru a se lipi uniform pe suprafata.
-
-
Pregatirea air fryer-ului:
-
Preincalzeste air fryer-ul la 200°C (390°F) timp de 3-5 minute.
-
Pulverizeaza cosul air fryer-ului cu spray de ulei de masline pentru a preveni lipirea.
-
-
Gatirea snitelelor:
-
Asaza bucatile de pui in cosul air fryer-ului, avand grija sa nu le suprapui. Daca ai multe snitele, gateste-le in mai multe transe.
-
Pulverizeaza usor snitelele cu spray de ulei de masline pentru a le ajuta sa devina crocante.
-
Gateste la 200°C (390°F) timp de 8-10 minute, intorcandu-le la jumatatea timpului. Pulverizeaza din nou cu ulei, daca este necesar.
-
-
Servirea:
-
Serveste snitelele de pui calde, alaturi de felii de lamaie pentru un gust proaspat.
-
Poti adauga garnituri precum salata verde, cartofi copti sau legume la abur.
-
Sfat:
Pentru un strat extra crocant, poti folosi pesmetul panko usor prajit intr-o tigaie uscata inainte de a-l combina cu pesmetul condimentat.
Pofta buna!
Sursa: www.skinnytaste.com
Sursa foto: freepik