Somonul cu salsa verde reprezinta cea mai rapida, simpla si gustoasa metoda de a prepara acest tip de peste. Este un preparat spornic si satios, cu care-ti poti incanta intreaga familie!
Timp de preparare
30 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
1 buc. de somon cu piele, de aproximativ 1 kg
200 ml otet din vin rosu
1 lingurita de piper boabe
2 frunze de dafin
4-5 felii de lamaie
2 lingurite de sare
Salsa verde
4-5 fileuri de ansoa
4 catei de usturoi
3 linguri de capere murate
1 legatura de patrunjel
1 legatura de busuioc proaspat
5 linguri de ulei de masline
Mod de preparare
Amesteca, intr-o oala otetul, piperul, sarea, feliile de lamaie, dafinul si cateva tulpini tocate de patrunjel cu 2 l de apa. Pune oala pe foc si lasa amestecul sa fiarba. Cand ajunge la punctul de fierbere, adauga pestele cu pielea in jos si lasa totul sa fiarba inca 2-3 minute, pana cand pestele incepe sa capete o culoare mai deschisa.
Stinge focul si acopera oala cu folie de aluminiu, lasandu-l asa pana cand pestele se raceste complet. Salsa verde se obtine cel mai simplu prin mixarea tuturor ingredientelor intr-un blender. Pestele se serveste cu salsa pe deasupra si garnitura de cartofi natur sau sparanghel fiert.