Somonul in crusta crocanta este mancarea ideala pentru musafirii neasteptati. Se pregateste usor, este savuros, sanatos si foarte usor. In plus, are un aspect spectaculos si foarte apetisant.
Timp de preparare
35 min
Dificultate
usor
Ingrediente
400 g file de somon
50 g pesmet
30 g nuca
2 catei de usturoi
25 ml ulei de masline
2 lingurite de mustar
1 legatura de marar
sare si piper
Mod de preparare
Prajeste mai intai nuca putin in cuptor, apoi faramiteaz-o si amestec-o cu pesmetul, usturoiul zdrobit si mararul tocat marunt. Adauga peste compozitie uleiul de masline si amestec-o pana cand se omogenizeaza.
Condimenteaza fileurile cu sare si piper, unge-le cu mustar si trece-le prin amestecul de pesmet, apoi asaza-le intr-o tava unsa cu ulei si da-le la cuptor pentru 20 de minute.
Serveste somonul in crusta crocanta cald, cu salata si piure ori legume sotate.