Somonul la cuptor este un preparat delicios, care poate fi pregatit in zilele de vara, fiindca nu este nevoie sa stai prea mult in bucatarie.
Foto: debbienet.com
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
800 g somon file
3 linguri ulei de masline
3 linguri zeama de lamaie
1 crenguta rozmarin
sare
piper
Mod de preparare
Curata somonul, spala-l cu apa rece, apoi usuca-l cu servete de bucatarie din hartie.
Aseaza somonul intr-o tava termorezistenta si stropeste-l cu uleiul de masline.
Condimenteaza somonul cu sare, piper si frunzulite de rozmarin si adauga zeama de la o lamaie.
Acopera pestele cu folie de aluminiu si da-l la cuptor, la 200 de grade, circa 10 minute. Scoate apoi folia si lasa somonul sa se rumeneasca usor.
Trucuri
Serveste somonul simplu sau cu garnitura de cartofi natur si sos de capere.
Tipul bucatariei
Internationala