Somon la cuptor

/ / Modificat: 2012-08-14
Somon la cuptor

Somonul la cuptor este un preparat delicios, care poate fi pregatit in zilele de vara, fiindca nu este nevoie sa stai prea mult in bucatarie.

Foto: debbienet.com

Timp de preparare

30 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

800 g somon file

3 linguri ulei de masline

3 linguri zeama de lamaie

1 crenguta rozmarin

sare

piper

Mod de preparare

Curata somonul, spala-l cu apa rece, apoi usuca-l cu servete de bucatarie din hartie.

Aseaza somonul intr-o tava termorezistenta si stropeste-l cu uleiul de masline.

Condimenteaza somonul cu sare, piper si frunzulite de rozmarin si adauga zeama de la o lamaie.

Acopera pestele cu folie de aluminiu si da-l la cuptor, la 200 de grade, circa 10 minute. Scoate apoi folia si lasa somonul sa se rumeneasca usor.

Trucuri

Serveste somonul simplu sau cu garnitura de cartofi natur si sos de capere.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Somon Peste la cuptor

Articole recomandate

Citeste si despre