Daca esti adept al mancarurilor sanatoase, sote-ul de morcovi este ideal pentru o cina perfecta. Se prepara in doar cateva minute si este extrem de delicios si ii va incanta chiar si pe marii amatori de carne.
Timp de preparare
30 min
Dificultate
usor
Ingrediente
300-400 g morcovi
2 lingurite zahar
20 ml ulei
2 lingurite faina
1 cub de concentrat de ciuperci
1 lingurita unt
1 lingura smantana
marar, patrunjel
sare, piper
1 ardei rosu
Mod de preparare
Spala si curata bine morcovii, apoi taie-i felii foarte subtiri ori da-i pe razatoare. Incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste putin morcovii, pana cand lasa putina zeama. Adauga apoi ardeiul rosu, taiat fin, concentratul de ciuperci, sarea, zaharul si 200 ml de apa si lasa-le sa fiarba la foc mic 20 de minute, pana scad.
Dupa ce morcovii s-au inmuiat, mai adauga putina sare daca este nevoie, piperul, untul, faina si verdeata tocata si mai lasa sa fiarba cateva minute.