Specificul bucatariei italiene este dat de numeroasele retete de paste. Noi iti oferim o alternativa gustoasa si sanatoasa de a pregati o reteta de spaghete.
Timp de preparare
25 minute
Dificultate
Usoara
Ingrediente
1 pachet de spaghete
1 lingura ulei de masline
1 ceapa tocata
2 catei de usturoi
1 cutie rosii (400 g)
1 lingurita busuioc proaspat
1 lingurita patrunjel
1 lingurita zahar
900 g midii spalate (in cochilie)
4-5 linguri vin rosu
Mod de preparare
Pune uleiul la incins, apoi adauga ceapa si usturoiul si gateste-le circa 5 minute.
Adauga rosiile din conserva si sucul acestora, sfaramandu-le cu o lingura de lemn. Presara busuioc, patrunjel si zaharul si lasa sosul la fiert, circa 10 minute.
Intre timp, pune spaghetele la fiert si pregateste-le potrivit instructiunilor de pe ambalaj. In apa in care au fiert spaghetele adauga vinul si midiile. Scutura cratita ocazional si ai grija ca toate cochiile sa fie deschise.
Toarna midiile si pastele peste sosul de rosii si mai lasa-le 2 minute la fiert.
Serveste pastele fierbinti, presarate cu verdeata.
Tipul bucatariei
Italiana