Spaghetele cu nuci, stafide si patrunjel, inspirate din apreciata bucatarie italieneasca, sunt ca o simfonie desavarsita de arome. Preparatul nu este doar gustos, ci si sanatos: nucile furnizeaza grasimi esentiale omega-3, stafidele sunt o sursa excelenta de antioxidanti, iar patrunjelul completeaza necesarul zilnic de vitamina C.
Timp de preparare: 30 de minute
Dificultate: redusa
Ingrediente
1 pachet de spaghete
65 g parmezan ras
3 linguri ulei de masline extravirgin
1 ceapa mare, taiata julien
5 linguri de nuci maruntite
3-5 linguri stafide
200 ml supa de legume strecurata
3-4 linguri de patrunjel proaspat, tocat marunt
Mod de preparare
Fierbe pastele in apa cu un praf de sare, pana la textura dorita (al dente sau moi). Separat, incalzeste uleiul de masline intr-o oala si soteaza ceapa pana devine aurie. Toarna apoi peste stafidele si supa limpede de legume. Dupa cateva minute de fiert, adauga pastele fierte (scurse in prealabil), nucile, parmezanul si patrunjelul. Amesteca bine si ia oala de pe foc. Serveste preparatul imediat, la pranz sau cina.