Spata de porc cu piersici la gratar reprezinta o metoda grozava de a diversifica meniul de vara al familiei tale si de a strecura fructele prin alimentatia voastra zilnica. In plus, gustul exotic al acestui preparat parfumat si sanatos va atrage rapid aprecieri printre membrii familiei tale si te va determina sa repeti reteta mai curand decat crezi!
Timp de preparare
30 min.
Dificultate
mediu
Ingrediente
1 kg spata de porc feliata
5 piersici
1 lingurita salvie
3 linguri ulei de masline
1/2 lingurita cimbru
putin unt
sare
piper
Mod de preparare
Condimenteaza feliile de carne cu o lingura de ulei de masline, sare, piper si cimbru, apoi baga-le la frigider, intr-un vas acoperit, pentru ca aromele mirodeniilor sa patrunda in ea. Intre timp, taie piersicile in jumatati si indeparteaza-le samburii.
Asezoneaza-le cu salvie si pune in fiecare bucata de fruct cate o bucatica de unt. Incinge gratarul si pune piersicile si carnea la fript. Piersicile se intorc pe partea cealalta dupa un minut si se mai lasa inca unul, iar carnea se frige cam 15 minute.
Asaza fructele si carnea pe un platou, stropeste-le cu ulei de masline si serveste-le calde.