Stufat de vitel

/ / Modificat: 2012-09-24
Stufat de vitel

Stufatul de vitel este un preparat care seamana cu traditionalul stufat de miel.

Timp de preparare

100 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

600 g carne slaba de vitel

4 legaturi ceapa verde

4 legaturi usturoi verde

1 ceapa uscata

100 g bulion de rosii

200 ml ulei

sare

1 praf zahar

1 praf boia ardei

1 pahar mic vin alb sau otet

piper

1 lingura faina

Mod de preparare

Curata carnea de pielite, apoi spal-o bine. Taie carnea in bucati potrivite, pe care trebuie sa le inabusi in uleiul incins.

In uleiul ramas dupa ce scoti carnea, vei adauga ceapa taiata marunt si o lingura de faina. Stinge totul cu bulionul indoit cu apa. Adauga si boiaua de ardei.

Ceapa si usturoiul verde le cureti si le tai betisoare de 5-6 cm, apoi le calesti cu restul de grasime si le stingi cu vinul. Pune in cratita cu ceapa, carnea si ceapa prajita, adauga sare, piper, zahar si fierbe mancarea inca 20 de minute.

Serveste stufatul cu garnitura preferata.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Articole recomandate

Citeste si despre