Desi pretentioase, sufleurile sunt niste preparate extrem de apreciate, care pot fi pregatite atunci cand iti doresti sa le oferi ceva bun celor dragi. Iata reteta de sufleu cu gorgonzola.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
mediu
Ingrediente
200 ml smantana lichida
2 oua
150 g gorgonzola
3 linguri faina
50 g unt
nucsoara, dupa gust
sare
piper
Mod de preparare
Topeste 30 de grame de unt intr-o cratita, adauga faina si amesteca energic. Toarna smantana, apoi continua sa amesteci pana ce obtii o textura cremoasa.
Adauga, rand pe rand, galbenusurile de la oua, iar dupa ce ai incorporat galbenusurile, adauga branza faramata si amesteca pana ce ai o compozitie omogena.
Bate albusurile pana ce obtii spuma de bezea, apoi incorporeaza-le in aluatul cu gorgonzola.
Unge o forma termorezistenta cu untul ramas, apoi toarna in ea compozitia de sufleu.
Da totul la copt, la foc mediu, circa 30 de minute.
Trebuie sa obtii o compozitie frumos crescuta si aurie.
Tipul bucatariei
Internationala