Sufleu de branza cu spanac

/ / Modificat: 2025-01-22
Sufleu de branza cu spanac

Doriti sa introduceti spanacul in alimentatia copiilor, dar ei il refuza complet? Mai jos aveti o reteta delicioasa de sufleu de branza cu spanac cu care nu veti da gres nici in randul adultilor, dar nici in randul copiilor.

Ingrediente:

  • Putin unt pentru uns vasul de sufleu

  • 400 g spanac congelat, tocat

  • 3 linguri ulei de masline

  • 1 ceapa frantuzeasca (sau normala, mica), tocata marunt

  • 2 catei de usturoi, feliati

  • 40 g faina integrala

  • Sare, piper, praf de cayenne (dupa gust)

  • 250 ml lapte semidegresat

  • 200 g branza de oaie (sau de capra)

  • 2 linguri parmezan ras

  • 4 oua mari, separate


Mod de preparare:

  1. Pregatirea vasului:

    • Preincalziti cuptorul la 190°C.

    • Ungeti un vas de sufleu (sau mai multe mici, individuale) cu unt ai presarati putin parmezan ras pe pereti, pentru a ajuta sufleul sa creasca uniform.

  2. Prepararea spanacului:

    • incalziti 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie mare.

    • Adaugati ceapa ai caliti-o la foc mediu pana devine translucida.

    • Adaugati usturoiul ai gatiti inca un minut, apoi puneti spanacul congelat.

    • Gatiti pana cand spanacul este complet decongelat ai excesul de lichid s-a evaporat. Lasati sa se raceasca uaor.

  3. Prepararea sosului bechamel:

    • intr-o cratita, incalziti restul de ulei de masline.

    • Adaugati faina integrala ai gatiti timp de 1 minut, amestecand constant, pana se formeaza un roux (amestec de faina ai grasime).

    • Turnati treptat laptele cald, amestecand continuu, pana cand sosul devine omogen ai se ingroaaa.

    • Condimentati cu sare, piper ai praf de cayenne.

  4. Adaugarea branzei:

    • incorporati branza de oaie sfaramata ai 1 lingura de parmezan ras in sosul bechamel, amestecand pana se topeate branza.

    • Adaugati spanacul gatit in sos ai lasati amestecul sa se raceasca.

  5. Batutul oualor:

    • intr-un bol mare, bateti albuaurile de ou cu un praf de sare pana se formeaza varfuri ferme.

    • intr-un alt bol, bateti galbenuaurile, apoi incorporati-le in amestecul de spanac ai branza racit.

  6. Asamblarea sufleului:

    • incorporati treptat albuaurile batute in amestecul de spanac, folosind miacari blande, de jos in sus, pentru a pastra aerarea.

    • Turnati amestecul in vasul de sufleu pregatit ai presarati deasupra restul de parmezan ras.

  7. Coacerea:

    • Coaceti sufleul timp de 25-30 de minute (sau 15-20 de minute pentru portii individuale), pana cand este umflat ai auriu la suprafata.

    • Nu deschideti uaa cuptorului in timpul coacerii pentru a evita prabuairea sufleului.

  8. Servirea:

    • Serviti imediat, deoarece sufleul incepe sa se lase dupa ce este scos din cuptor.

Pofta buna! 

Sursa: www.gustverde.ro

Sursa foto: freepik

 

 

 

Taguri Spanac alimentatie Spanac Alimentatia copilului

Articole recomandate

Citeste si despre