Doriti sa introduceti spanacul in alimentatia copiilor, dar ei il refuza complet? Mai jos aveti o reteta delicioasa de sufleu de branza cu spanac cu care nu veti da gres nici in randul adultilor, dar nici in randul copiilor.
Ingrediente:
-
Putin unt pentru uns vasul de sufleu
-
400 g spanac congelat, tocat
-
3 linguri ulei de masline
-
1 ceapa frantuzeasca (sau normala, mica), tocata marunt
-
2 catei de usturoi, feliati
-
40 g faina integrala
-
Sare, piper, praf de cayenne (dupa gust)
-
250 ml lapte semidegresat
-
200 g branza de oaie (sau de capra)
-
2 linguri parmezan ras
-
4 oua mari, separate
Mod de preparare:
-
Pregatirea vasului:
-
Preincalziti cuptorul la 190°C.
-
Ungeti un vas de sufleu (sau mai multe mici, individuale) cu unt ai presarati putin parmezan ras pe pereti, pentru a ajuta sufleul sa creasca uniform.
-
-
Prepararea spanacului:
-
incalziti 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie mare.
-
Adaugati ceapa ai caliti-o la foc mediu pana devine translucida.
-
Adaugati usturoiul ai gatiti inca un minut, apoi puneti spanacul congelat.
-
Gatiti pana cand spanacul este complet decongelat ai excesul de lichid s-a evaporat. Lasati sa se raceasca uaor.
-
-
Prepararea sosului bechamel:
-
intr-o cratita, incalziti restul de ulei de masline.
-
Adaugati faina integrala ai gatiti timp de 1 minut, amestecand constant, pana se formeaza un roux (amestec de faina ai grasime).
-
Turnati treptat laptele cald, amestecand continuu, pana cand sosul devine omogen ai se ingroaaa.
-
Condimentati cu sare, piper ai praf de cayenne.
-
-
Adaugarea branzei:
-
incorporati branza de oaie sfaramata ai 1 lingura de parmezan ras in sosul bechamel, amestecand pana se topeate branza.
-
Adaugati spanacul gatit in sos ai lasati amestecul sa se raceasca.
-
-
Batutul oualor:
-
intr-un bol mare, bateti albuaurile de ou cu un praf de sare pana se formeaza varfuri ferme.
-
intr-un alt bol, bateti galbenuaurile, apoi incorporati-le in amestecul de spanac ai branza racit.
-
-
Asamblarea sufleului:
-
incorporati treptat albuaurile batute in amestecul de spanac, folosind miacari blande, de jos in sus, pentru a pastra aerarea.
-
Turnati amestecul in vasul de sufleu pregatit ai presarati deasupra restul de parmezan ras.
-
-
Coacerea:
-
Coaceti sufleul timp de 25-30 de minute (sau 15-20 de minute pentru portii individuale), pana cand este umflat ai auriu la suprafata.
-
Nu deschideti uaa cuptorului in timpul coacerii pentru a evita prabuairea sufleului.
-
-
Servirea:
-
Serviti imediat, deoarece sufleul incepe sa se lase dupa ce este scos din cuptor.
-
Pofta buna!
Sursa: www.gustverde.ro
Sursa foto: freepik