Sufleul de carne pare un preparat destul de pretentios si complicat, dar in realitate, este foarte simplu de facut si reprezinta o alternativa interesanta la retetele obisnuite cu carne. Iata una dintre cele mai rapide retete de sufleu de carne!
Timp de preparare
15 min + 30 min (copt)
Dificultate
medie
Ingrediente
500 g carne tocata (preferabil, de pasare);
3 albusuri;
1 galbenus;
50 g gris;
1 1/2 linguri unt;
1 lingura pesmet;
1/2 legatura patrunjel verde tocat;
sare;
piper.
Mod de preparare
Fierbe grisul in 150 ml apa cu sare si pune-l la racit, intr-un bol. Adauga carnea tocata, patrunjelul, sarea si piperul.
Separat, bate albusurile spuma cu un praf de sare si incorporeaza-le in amestecul de carne cu verdeata.
Unge o forma rotunda cu unt si presar-o cu pesmet. Adauga in ea carnea. Unge suprafata compozitiei cu galbenus si presara putin pesmet pe deasupra.
Introdu forma la cuptor, aproximativ 30 de minute, la foc mediu. Sufleul de carne se serveste imediat ce l-ai scos din cuptor.