Sufleurile sunt preparate calde, extrem de apreciate in bucataria de inspiratie franceza. Iata reteta de sufleu de cascaval.
Foto: sheknows.com
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
250 g cascaval
6 oua
1 cana lapte
1 lingura cu faina (30 g)
2 linguri unt (70 g)
sare
Mod de preparare
Pune faina la desfacut in lapte, amestec-o apoi cu galbenusurile puse pe rand si cascavalul dat pe razatoare. Omogenizeaza foarte bine acest amestec, apoi adauga putina sare (daca este nevoie).
Bate albusurile pana devin spuma tare, toarna-le peste compozitia anterioara si amesteca totul de jos in sus, ca sa-ti ramana o compozitie aerata. Toarna aluatul intr-o tava termorezistenta, unsa cu doua linguri de unt.
Baga forma la cuptor, la foc mediu (175 de grade), pentru 40 de minute. Scoate sufleul, taie-l felii groase si serveste-l cald.
Trucuri
Consuma sufleul imediat dupa ce l-ai pregatit, deoarece isi va pierde forma frumoasa.
Tipul bucatariei
Franceza