Sufleu de cascaval

/ / Modificat: 2012-06-06
Sufleu de cascaval

Sufleurile sunt preparate calde, extrem de apreciate in bucataria de inspiratie franceza. Iata reteta de sufleu de cascaval.

Foto: sheknows.com

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

250 g cascaval

6 oua

1 cana lapte

1 lingura cu faina (30 g)

2 linguri unt (70 g)

sare

Mod de preparare

Pune faina la desfacut in lapte, amestec-o apoi cu galbenusurile puse pe rand si cascavalul dat pe razatoare. Omogenizeaza foarte bine acest amestec, apoi adauga putina sare (daca este nevoie).

Bate albusurile pana devin spuma tare, toarna-le peste compozitia anterioara si amesteca totul de jos in sus, ca sa-ti ramana o compozitie aerata. Toarna aluatul intr-o tava termorezistenta, unsa cu doua linguri de unt.

Baga forma la cuptor, la foc mediu (175 de grade), pentru 40 de minute. Scoate sufleul, taie-l felii groase si serveste-l cald.

Trucuri

Consuma sufleul imediat dupa ce l-ai pregatit, deoarece isi va pierde forma frumoasa.

Tipul bucatariei

Franceza

Taguri Sufleu Cascaval

Articole recomandate

Citeste si despre