Ii poti pacali pe micutii mofturosi sa manance mai multe legume daca le pregatesti retete apetisante, iar sufleul de conopida este una dintre acestea.
Foto: foodblogandthedog.wordpress.com
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1 conopida mare
4 oua
200 g cascaval
2 linguri faina
2 linguri unt
sare
piper
1 lingurita marar uscat
Mod de preparare
Desfa conopida buchetele si pune-o la fiert in apa cu sare. Lasa conopida sa fiarba in apa clocotita circa 10 minute.
Separat, prepara un sos alb, din unt, faina si lapte. Topeste untul, adauga faina in ploaie, amesteca repede pentru omogenizare si subtiaza totul cu lapte. Potriveste sosul de gust, adaugand cu sare si piper, apoi trage cratita de pe foc. Cand compozitia respectiva arata ca o smantana groasa, adauga galbenusurile si cascavalul ras.
Intr-un vas termorezistent, aseaza buchetelele de conopida si acopera-le cu sosul de cascaval, in care au fost amestecate si albusurile batute spuma, apoi presara marar uscat.
Da forma la cuptorul preincalzit, la foc mediu (180 grade), circa 50 de minute. Scoate sufleul din cuptor dupa ce s-a rumenit usor si serveste-l caldut.
Trucuri
Poti pregati sufleul de conopida in portii individuale, in vase termorezistente de dimensiuni mici.
Tipul bucatariei
Franceza