Tarta cu praz reprezinta o metoda ingenioasa si delicioasa de gati aceasta legume care, in general, este preparata doar in tocanite, alaturi de masline. Daca vrei sa introduci mai des prazul in alimentatia familiei tale si nu stii cum sa variezi meniul, incearca aceasta reteta savuroasa, foarte usor de preparat!
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
un pachet de aluat pentru foietaj
300 g telemea de vaca
2 tije de praz
200 g bacon
2 oua mari
100 ml vin alb
2-3 linguri de ulei de floarea-soarelui
piper macinat
Mod de preparare
Taie prazul spalat in rondele si pune-l la calit, in ulei, impreuna cu baconul taiat fasii sau cubulete. Asteapta pana cand prazul se inmoaie si toarna vinul. Lasa totul sa fiarba cam 10 minute. Opreste focul, pune branza rasa sau taiata cubulete, ouale batute si piperul, apoi amesteca bine totul.
Desfa aluatul de foietaj si asaza-l frumos intr-o tava de tarta. Taie surplusul de pe margini si toarna umplutura. Baga tava la cuptor cam 30-35 de minute. Tarta de praz se poate servi cu putina smantana pe deasupra ori alaturi de un pahar de lapte batut.