Telina cu ierburi la cuptor este un preparat savuros, care te ajuta sa introduci mai usor in dieta copilului tau o leguma cu numeroase beneficii pentru sanatate. Ierburile aromatice dau o aroma deosebita acestui fel de mancare principal.
Timp de preparare
1 ora si 20 de minute
Dificultate
medie
Ingrediente
60 grame unt nesarat
1 telina mare, curatata de coaja si taiata cuburi
450 ml supa limpede de legume
1 jumatate de lingurita rozmarin uscat
1 sfert de lingurita cimbru uscat
1 praf de sare
1 praf de piper
2 linguri de patrunjel proaspat, tocat marunt
2 linguri de ceapa taiata julien
Mod de preparare
Topeste untul intr-o oala mare, la foc potrivit. Adauga cubuletele de telina si soteaza-le, amestecand din cand in cand. Toarna peste supa limpede de legume si asteapta sa dea in clocot.
Da focul mai mic si amesteca timp de 5 minute si adauga ierburile aromatice, sarea si piperul.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si pune compozitia cu telina intr-o tava de copt acoperita cu folie de aluminiu. Lasa preparatul la copt timp de 50-55 de minute.