Telina cu ierburi la cuptor

/ / Modificat: 2015-01-23
Telina cu ierburi la cuptor

Telina cu ierburi la cuptor este un preparat savuros, care te ajuta sa introduci mai usor in dieta copilului tau o leguma cu numeroase beneficii pentru sanatate. Ierburile aromatice dau o aroma deosebita acestui fel de mancare principal.

Timp de preparare

1 ora si 20 de minute

Dificultate

medie

Ingrediente

60 grame unt nesarat

1 telina mare, curatata de coaja si taiata cuburi

450 ml supa limpede de legume

1 jumatate de lingurita rozmarin uscat

1 sfert de lingurita cimbru uscat

1 praf de sare

1 praf de piper

2 linguri de patrunjel proaspat, tocat marunt

2 linguri de ceapa taiata julien

Mod de preparare

Topeste untul intr-o oala mare, la foc potrivit. Adauga cubuletele de telina si soteaza-le, amestecand din cand in cand. Toarna peste supa limpede de legume si asteapta sa dea in clocot.

Da focul mai mic si amesteca timp de 5 minute si adauga ierburile aromatice, sarea si piperul.

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si pune compozitia cu telina intr-o tava de copt acoperita cu folie de aluminiu. Lasa preparatul la copt timp de 50-55 de minute.

Taguri Retete telina

Articole recomandate

Citeste si despre