Tempura de creveti este o reteta chinezeasca delicioasa si perfecta pentru o cina lejera, rapida si foarte satioasa.
Timp de preparare
15 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
500 g creveti
2 oua mari
150 ml apa foarte rece
3 linguri faina
1 lingurita ghimbir ras
3 linguri sos de soia
7 linguri vin alb, dulce
zeama de la 1/2 lamaie
sare
Mod de preparare
Pune o tigaie la incins cu foarte mult ulei, intrucat tempura se prepara in baie de ulei incins. Intre timp, bate ouale cu putina sare, adauga apa si apoi incorporeaza faina. Tavaleste crevetii decongelati si uscati in prealabil prin amestecul de ou si pune-i la prajit in uleiul incins, maximum 2 minute pe fiecare parte.
Scoate-i pe un platou tapetat cu servetele de hartie, pentru a elimina excesul de grasime. Intre timp, amesteca intr-un bol mic sosul de soia, vinul, zeama de lamaie si ghimbirul, pentru a forma dressingul. Crevetii se servesc calzi in combinatie cu dressing.