Tempura de creveti

/ / Modificat: 2014-09-30
Tempura de creveti

Tempura de creveti este o reteta chinezeasca delicioasa si perfecta pentru o cina lejera, rapida si foarte satioasa.

Timp de preparare

  15 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

500 g creveti

2 oua mari

150 ml apa foarte rece

3 linguri faina

1 lingurita ghimbir ras

3 linguri sos de soia

7 linguri vin alb, dulce

zeama de la 1/2 lamaie

sare

Mod de preparare

Pune o tigaie la incins cu foarte mult ulei, intrucat tempura se prepara in baie de ulei incins. Intre timp, bate ouale cu putina sare, adauga apa si apoi incorporeaza faina. Tavaleste crevetii decongelati si uscati in prealabil prin amestecul de ou si pune-i la prajit in uleiul incins, maximum 2 minute pe fiecare parte.

Scoate-i pe un platou tapetat cu servetele de hartie, pentru a elimina excesul de grasime. Intre timp, amesteca intr-un bol mic sosul de soia, vinul, zeama de lamaie si ghimbirul, pentru a forma dressingul. Crevetii se servesc calzi in combinatie cu dressing.

Taguri Retete chinezesti

Articole recomandate

Citeste si despre