Tocana de vita se poate servi simpla sau alaturi de o garnitura de piure.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
700 g pulpa vitel
2 bucati telina
500 g sare rosii
sare grunjoasa
piper macinat
2 cepe medii
2-3 morcovi tineri
30 ml ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Curata ceapa, apoi tai-o solzisori si pune-o la calit in uleiul incins.
Taie carnea cubulete si adaug-o peste ceapa calita. Lasa totul sa se inabuse in suc propriu, dar ai grija ca din cand in cand sa mai adaugi cate-o lingura de apa clocotita.
Curata telina si morcovii si taie-le felii potrivite, apoi pune-le la fiert alaturi de carne. Lasa mancarea sa se inabuse la foc mic, iar la final adauga rosiile decojite, taiete cubulete. Potriveste de gust cu sare si piper si da tocana la cuptor, maximum 30 de minute.
Tipul bucatariei
Internationala