Tochitura

/ / Modificat: 2013-12-18
Tochitura

Tochitura cu mamaliguta este unul dintre cele mai savuroase rasfaturi culinare si se prepara foarte simplu, dupa retete traditionale romanesti!

Foto: presalocala.com

Timp de preparare

60 min.

Dificultate

medie

Ingrediente

500 g rinichi de porc

1 kg ficat de porc

500 g ciolan afumat de porc

1 conserva de rosii in bulion (3-4 linguri bulion)

3-4 linguri de ulei

5-6 catei de usturoi

sare

piper

boia dulce/picanta

Mod de preparare

Organele de porc si ciolanul se toaca in cubulete mici.

Pune-le la calit in uleiul incins in prealabil intr-o tigaie. Adauga condimentele si rosiile, fara usturoi. Pune o cana de apa si lasa-le sa fiarba si sa scada, pana cand ciolanul si rinichiul sunt fierte.

Abia dupa ce iei tigaia de pe foc, poti adauga usturoiul pisat.

Trucuri

Tochitura se serveste, traditional, cu mamaliguta si oua ochiuri deasupra, dar si cu verdeata, dupa preferinta.

Se pot inlocui organele de porc cu cele de vita sau de pui, iar ciolanul cu alt tip de afumatura sau carnaciori.

Valori nutritonale per 100 g

Calorii: 170

Grasimi: 8.4 g

Carbohidrati: 3.2 g

Proteine: 18.7 g.

Tipul bucatariei

romaneasca

Taguri Retete romanesti

Articole recomandate

Citeste si despre