Tortellini cu parmezan este o reteta italiana delicioasa si savuroasa, care va face cu ochiul intregii familii. Este o idee excelenta pentru cina, deoarece se prepara rapid si nu presupune multe ingrediente!
Timp de preparare
30 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
250 g tortellini (cu umplutura dupa gust, de preferat cu ciuperci sau spanac)
300 g smantana
100 g parmezan
50 g unt
sare
piper
Mod de preparare
Pune tortellini la fiert, in apa clocotita, in care adaugi putina sare. Uita-te pe ambalaj pentru a afla cat trebuie sa ii lasi sa fiarba. In general, se fierb in aproximativ 12 minute.
Scurge apa, punandu-i intr-o strecuratoare si lasa-i asa pana cand prepari sosul.
Pune untul la topit intr-o tigaie incinsa. Adauga smantana si lasa-le sa fiarba impreuna. Pune si sare si piper, dupa gust, iar cu un minut inainte sa iei sosul de pe foc, adauga parmezanul ras.
Toarma tortellini in sos sau pune-i pe o farfurie si adauga apoi sosul peste ei.
Tipul bucatariei
italiana