Vinetele in sos chinezesc reprezinta o reteta asiatica delicioasa. Renunta sa o mai comanzi de la restaurante cu profil si prepar-o simplu si rapid acasa, pentru a te bucura de gustul nemaipomenit al acestui preparat picant si savuros impreuna cu intreaga familie!
Timp de preparare
20 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
500 g vinete
4-5 catei de usturoi
1 ardei iute rosu
20 ml sos de soia
30 ml vin alb demisec
80 ml supa de pasare
1 lingurita amidon din porumb
ulei pentru prajit
Mod de preparare
Curata vinetele si taie-le felii subtiri, apoi prajeste-le i baie de ulei. Scoate-le intr-o strecuratoare, pentru a elimina excesul de ulei.
Pune o tigaie nonaderenta la incins, adauga vinetele, usturoiul si ardeiul iute tocat marunt. Lasa-le cateva minute sa se caleasca, apoi adauga sosul de soia, vinul alb si supa si mai lasa totul pe foc inca 3 minute.
Dizolva amidonul in putina apa calda si adauga-l in tigaia cu vinete. Amesteca putin pana preparatul se ingrasa.
Vinetele in sos chinezesc se servesc pe un pat de orez fiert.