Vinete in sos chinezesc

/ / Modificat: 2014-09-17
Vinete in sos chinezesc

Vinetele in sos chinezesc reprezinta o reteta asiatica delicioasa. Renunta sa o mai comanzi de la restaurante cu profil si prepar-o simplu si rapid acasa, pentru a te bucura de gustul nemaipomenit al acestui preparat picant si savuros impreuna cu intreaga familie!

Timp de preparare

20 min.  

Dificultate

usor

Ingrediente

500 g vinete

4-5 catei de usturoi

1 ardei iute rosu

20 ml sos de soia

30 ml vin alb demisec

80 ml supa de pasare

1 lingurita amidon din porumb

ulei pentru prajit  

Mod de preparare

Curata vinetele si taie-le felii subtiri, apoi prajeste-le i baie de ulei. Scoate-le intr-o strecuratoare, pentru a elimina excesul de ulei.

Pune o tigaie nonaderenta la incins, adauga vinetele, usturoiul si ardeiul iute tocat marunt. Lasa-le cateva minute sa se caleasca, apoi adauga sosul de soia, vinul alb si supa si mai lasa totul pe foc inca 3 minute.

Dizolva amidonul in putina apa calda si adauga-l in tigaia cu vinete. Amesteca putin pana preparatul se ingrasa.

Vinetele in sos chinezesc se servesc pe un pat de orez fiert.

Taguri Retete chinezesti Retete vinete

Articole recomandate

Citeste si despre