Vinetele marinate fac parte din categoria muraturilor de vara, dar spre deosebire de acestea, ele pot fi servite si ca aperitiv sau chiar ca fel principal, alaturi de o friptura! Iata o reteta foarte simpla!
Timp de preparare
35 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
2 kg de vinete
1 capatana mare de usturoi
1 l de otet pentru muraturi
2 legaturi de patrunjel verde
1.5 l ulei
Mod de preparare
Taie vinetele rondele de 1-1,5 cm grosime, freaca-le bine cu sare si apoi lasa-le aproximativ o ora la scurs. Dupa aceea, prajeste-le putin in ulei incins.
Intr-o oala separata, se toarna otetul si se indoaie cu putina apa, dupa gust, apoi se pune la fiert, pana cand da un pic in clocot.
Rondelele prajite se scot si se pun in oala cu otet, peste care se adauga si usturoiul taiat felii si patrunjelul tocat marunt. Se amesteca bine vinetele in otet si apoi se asaza in borcane de muraturi, in straturi. Borcanele se umplu cu zeama de otet care ramane si se inchid ermetic cu capace.
Tipul bucatariei
turceasca