Suntem in sezonul in care vinetele abunda pe tarabele din piete, de aceea, merita sa profiti de aceste legume in preparatele pe care le gatesti pentru familia ta! Iata o reteta delicioasa de vinete picante, inspirata din bucataria marocana!
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
2 vinete
2 morcovi
1 dovlecel
2 cepe
1 ardei gras
2-3 ardei iuti
3-4 rosii
50 g fistic
60 g stafide
50 ml ulei de masline
frunze proaspete de menta
sare
piper
Mod de preparare
Taie vinetele si dovleceii cubulete, presara putina sare peste legume si lasa-le in castron cam jumatate de ora. Scurge zeama care se lasa din legume, muta-le intr-o tava, stropeste-le cu ulei de masline si baga-le la cuptor, timp de 15-20 de minute.
Intre timp, taie morcovii felii, ceapa julien, ardeiul rondele sau cuburi, iar ardeiul iute marunt si pune toate legumele in tava cu vinete. Decojeste si rosiile, taie-le cubulete si adauga-le peste vinete, impreuna cu stafidele si fisticul. Baga tava la cuptor, inca 20-25 de minute. La final, asezoneaza preparatul cu sare, piper si menta proaspata.