Vinete picante

/ / Modificat: 2014-09-24
Vinete picante

Suntem in sezonul in care vinetele abunda pe tarabele din piete, de aceea, merita sa profiti de aceste legume in preparatele pe care le gatesti pentru familia ta! Iata o reteta delicioasa de vinete picante, inspirata din bucataria marocana!

Timp de preparare

60 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

2 vinete

2 morcovi

1 dovlecel

2 cepe

1 ardei gras

2-3 ardei iuti

3-4 rosii

50 g fistic

60 g stafide

50 ml ulei de masline

frunze proaspete de menta

sare

piper

Mod de preparare

Taie vinetele si dovleceii cubulete, presara putina sare peste legume si lasa-le in castron cam jumatate de ora. Scurge zeama care se lasa din legume, muta-le intr-o tava, stropeste-le cu ulei de masline si baga-le la cuptor, timp de 15-20 de minute.

Intre timp, taie morcovii felii, ceapa julien, ardeiul rondele sau cuburi, iar ardeiul iute marunt si pune toate legumele in tava cu vinete. Decojeste si rosiile, taie-le cubulete si adauga-le peste vinete, impreuna cu stafidele si fisticul. Baga tava la cuptor, inca 20-25 de minute. La final, asezoneaza preparatul cu sare, piper si menta proaspata.

Taguri Retete vinete

Articole recomandate

Citeste si despre