Vinetele umplute cu carne sunt o mancare ideala pentru pranz. Sunt satioase, hranitoare si, desi necesita mai mult timp pentru preparare, rezultatul este unul delicios.
Timp de preparare
140 min
Dificultate
medie
Ingrediente
1 vanata mare
180 g carne de porc tocata
1 ceapa
2-3 catei de usturoi
1 legatura de marar
2 lingurite de zeama de lamaie
100 ml suc de rosii
60 ml vin alb
1 ou
2 linguri de cascaval ras
ulei de masline
cimbru, piper si sare
Mod de preparare
Taie vanata pe jumatate pe lungime si curat-o de miez. Stropeste-o cu zeama de lamaie si presara peste ea sare. Incinge 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie si caleste putin carnea de porc si ceapa. Asezoneaza acest amestec cu sare, sos de rosii, marar, cimbru si piper dupa gust si umple jumatatile de vinete cu aceasta compozitie.
Asaza vinetele intr-un vas termorezistent, uns in prealabil cu ulei, si toarna peste vinete vinul, apoi baga-le la cuptor pentru aproximativ o ora.
Cand sunt aproape gata, presara peste ele cascavalul ras si oul batut si mai lasa-le cateva minute la cuptor. Serveste vinetele umplute cu carne calde, cu samantana sau iaurt.