Vinete umplute cu carne

/ / Modificat: 2013-07-24
Vinete umplute cu carne

Vinetele umplute cu carne sunt o mancare ideala pentru pranz. Sunt satioase, hranitoare si, desi necesita mai mult timp pentru preparare, rezultatul este unul delicios.

Timp de preparare

140 min

Dificultate

medie

Ingrediente

1 vanata mare

180 g carne de porc tocata

1 ceapa

2-3 catei de usturoi

1 legatura de marar

2 lingurite de zeama de lamaie

100 ml suc de rosii

60 ml vin alb

1 ou

2 linguri de cascaval ras

ulei de masline

cimbru, piper si sare  

Mod de preparare

Taie vanata pe jumatate pe lungime si curat-o de miez. Stropeste-o cu zeama de lamaie si presara peste ea sare. Incinge 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie si caleste putin carnea de porc si ceapa. Asezoneaza acest amestec cu sare, sos de rosii, marar, cimbru si piper dupa gust si umple jumatatile de vinete cu aceasta compozitie.

Asaza vinetele intr-un vas termorezistent, uns in prealabil cu ulei, si toarna peste vinete vinul, apoi baga-le la cuptor pentru aproximativ o ora.

Cand sunt aproape gata, presara peste ele cascavalul ras si oul batut si mai lasa-le cateva minute la cuptor. Serveste vinetele umplute cu carne calde, cu samantana sau iaurt.

Taguri Vinete umplute Retete vinete Vinete

Articole recomandate

Citeste si despre