Vinete umplute cu pui

/ / Modificat: 2014-10-16
Vinete umplute cu pui

Vinetele umplute reprezinta un preparat gustos si savuros de vara. Vinetele sunt legume care se preteaza la o multime de retete delicioase, una dintre ele fiind cea in care le umpli cu diverse ingrediente!

Timp de preparare

70 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

3 vinete mari

1 ceapa mare

3 ardei grasi (galben, rosu si verde)

1 dovlecel

2 morcovi

1/2 piept de pui

5 catei de usturoi

3 linguri de pesmet

1 cutie de rosii in conserva

1 legatura de patrunjel

sare

piper

Mod de preparare

Toaca marunt legumele si puiul, cu exceptia morcovilor, care se dau pe razatoare.

Pune o tigaie la incins cu putin ulei si adauga puiul si usturoiul. Caleste-le putin si adauga apoi si celelalte legume. Lasa-le sa se inmoaie, amestecand din cand in cand.

Pune sare si piper, dupa gust, si adauga patrunjelul tocat marunt si rosiile. Adauga o lingura de pesmet, pentru a mai "lega" un pic sosul lasat de legume.

Taie vinetele in jumatati, fara a le decoji, si scobeste-le miezul cu o lingurita. Umple-le apoi cu amestecul de legume. Pe deasupra, presara patrunjel proaspat si restul de pesmet.

Asaza vinetele intr-o tava unsa cu ulei, umple tava cu apa pana la nivelul umpluturii si acoper-o cu folie de aluminiu. Bag-o la cuptor in jur de 20 de minute, scoate-i apoi folia si mai bag-o inca 20.

Taguri Vinete umplute Retete vinete

Articole recomandate

Citeste si despre