Vinetele umplute reprezinta un preparat gustos si savuros de vara. Vinetele sunt legume care se preteaza la o multime de retete delicioase, una dintre ele fiind cea in care le umpli cu diverse ingrediente!
Timp de preparare
70 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
3 vinete mari
1 ceapa mare
3 ardei grasi (galben, rosu si verde)
1 dovlecel
2 morcovi
1/2 piept de pui
5 catei de usturoi
3 linguri de pesmet
1 cutie de rosii in conserva
1 legatura de patrunjel
sare
piper
Mod de preparare
Toaca marunt legumele si puiul, cu exceptia morcovilor, care se dau pe razatoare.
Pune o tigaie la incins cu putin ulei si adauga puiul si usturoiul. Caleste-le putin si adauga apoi si celelalte legume. Lasa-le sa se inmoaie, amestecand din cand in cand.
Pune sare si piper, dupa gust, si adauga patrunjelul tocat marunt si rosiile. Adauga o lingura de pesmet, pentru a mai "lega" un pic sosul lasat de legume.
Taie vinetele in jumatati, fara a le decoji, si scobeste-le miezul cu o lingurita. Umple-le apoi cu amestecul de legume. Pe deasupra, presara patrunjel proaspat si restul de pesmet.
Asaza vinetele intr-o tava unsa cu ulei, umple tava cu apa pana la nivelul umpluturii si acoper-o cu folie de aluminiu. Bag-o la cuptor in jur de 20 de minute, scoate-i apoi folia si mai bag-o inca 20.