Vita in bere

/ / Modificat: 2014-07-23
Vita in bere

Vita in bere este un preparat care suna pretentios, dar in realitate, se prepara foarte simplu si reprezinta o idee grozava de vara pentru meniul familiei tale. Descopera cum poti exploata gustul carnii de vaca sau manzat cu ajutorul berii!

Timp de preparare

 15 min + 90 min. (cuptor)

Dificultate

 usor

Ingrediente

 1 kg pulpa sau muschi de vita (manzat)

750 ml bere blonda

2 catei de usturoi

1/4 lingurita cimbru

1/4 lingurita oregano

1/4 lingurita rozmarin

1/4 lingurita piper

1 lingurita sare

1/2 legatura patrunjel proaspat ulei de masline

Mod de preparare

 Caleste usturoiul in putin ulei de masline, scoate-l si adauga bucatile de carne, taiate cam de 1-1.5 cm grosime. Asezoneaza carnea cu cimbru, oregano, rozmarin si sare si las-o 1-2 minute sa se caleasca.

Muta carnea intr-o tava stropita cu putin ulei de masline si toarna berea. Acopera tava cu folie de aluminiu si bag-o la cuptor, 1 ora, apoi inca 20-30 de minute, fara folie.

Serveste friptura cu patrunjel proaspat pe deasupra.

Taguri Retete vita

Articole recomandate

Citeste si despre