Vita in bere este un preparat care suna pretentios, dar in realitate, se prepara foarte simplu si reprezinta o idee grozava de vara pentru meniul familiei tale. Descopera cum poti exploata gustul carnii de vaca sau manzat cu ajutorul berii!
Timp de preparare
15 min + 90 min. (cuptor)
Dificultate
usor
Ingrediente
1 kg pulpa sau muschi de vita (manzat)
750 ml bere blonda
2 catei de usturoi
1/4 lingurita cimbru
1/4 lingurita oregano
1/4 lingurita rozmarin
1/4 lingurita piper
1 lingurita sare
1/2 legatura patrunjel proaspat ulei de masline
Mod de preparare
Caleste usturoiul in putin ulei de masline, scoate-l si adauga bucatile de carne, taiate cam de 1-1.5 cm grosime. Asezoneaza carnea cu cimbru, oregano, rozmarin si sare si las-o 1-2 minute sa se caleasca.
Muta carnea intr-o tava stropita cu putin ulei de masline si toarna berea. Acopera tava cu folie de aluminiu si bag-o la cuptor, 1 ora, apoi inca 20-30 de minute, fara folie.
Serveste friptura cu patrunjel proaspat pe deasupra.