Retete culinare - Pagina 159

Eclere
Prajituri si Deserturi
Eclere

Se pun pe foc apa si uleiul. Cand fierbe se adauga faina amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Dupa incorporarea completa a fainei se ia de pe foc...

Cozonac cu nuca
Retete de Paste
Cozonac cu nuca

Se incalzeste untul cu laptele, se amesteca drojdia cu putin lapte cald si apoi se toarna peste faina si laptele cu unt; se framanta incorporand uleiul,...

Chec cu struguri
Prajituri si Deserturi
Chec cu struguri

Se freaca untul moale cu zaharul vanilat si cand devine spumos, se incorporeaza ouale - unul cate unul -, sarea, coaja rasa de lamaie, siropul, romul,...

Esential in Retete culinare

Spanac cu ochiuri
Mancaruri
Spanac cu ochiuri

Se spala spanacul sub jet de apa rece, se scurge bine si se opareste in apa cu sare, timp de 5 minute. Se scurge de apa, se adauga putin unt, sare si piper,...

Tort de migdale
Torturi
Tort de migdale

Albusurile se bat spuma, incorporand galbenusurile pe rand, apoi se adauga zaharul, migdalele macinate, cacao si pesmetul. Se toarna intr-o tava de marime...

Tort diplomat cu portocale
Torturi
Tort diplomat cu portocale

Blatul se poate cumpara sau: se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul pana cand creste in volum bine. Se adauga uleiul si se amesteca, apoi...

Tort diplomat
Torturi
Tort diplomat

Tortul diplomat este unul dintre cele mai populare si indragite deserturi! Este delicios si racoritor. Afla cum sa-l prepari!