Capsunele se numara printre fructele preferate ale copiilor. In plus, sunt surse excelente de vitamine si antioxidanti de calitate care trebuie introdusi in dieta micutilor.
Cu toate acestea, pentru a profita la maximum de capsune, acestea trebuie consumate atunci cand sunt in sezon, adica in perioada de primavara. In acest timp, capsunele au cele mai bune caracteristici organoleptice si nutritionale.
Prin urmare, profita din plin de sezonul capsunelor si prepara pentru cel mic trei deserturi savuroase si sanatoase.
1. Mousse de capsune si nuca de cocos
Ingrediente
- 300 de grame de capsune
- 4 albusuri
- 1 lingura de ulei de cocos
- 1 varf de cutit de sare
- un varf de cutit de scortisoara
- 1/2 lingura de agar-agar diluat in apa
- 3 linguri de miere
Cum se prepara
Incepe prin a spala capsunele si apoi paseaza-le impreuna cu mierea, scortisoarea si uleiul de cocos pana obtii o compozitie omogena. Da totul printr-o sita fina pentru a separa semintele de spuma.
Intr-o crata se incalzeste putina apa si se adauga agar-agar, amestecand pana se ingroasa.
Intr-un castron, se bat albusurile de ou cu un varf de cutit de sare pana obtii o bezea tare. Se adauga treptat amestecul de aagar-agar. Se scoate mixerul si se incorporeaza capsunele cu ajutorul unei spatule, amestecand usor. Se lasa totul al frigiser timp de jumatate de ora si poate fi servit.
2. Bomboane cu capsune
Ingrediente
- 400 de grame de capsune
- 100 de grame de ciocolata topita (cu 70 % cacao).
- o jumatate de cana de smantana lichida
- 1 lingura de unt
- 30 de grame de zahar
Cum se prepara
Taie ciocolata bucatele si pune-o intr-o cratita impreuna cu smantana. Incalzeste totul la bain-marie, amestecand continuu pana cand ciocolata se topeste. Cand obtii o compozitie neteda si omogena se adauga untul si zaharul si se amesteca din nou.
Capsunele spalate si uscate se trec prin ciocolata, lasand frunzulitele neacoperite. Se asaza pe o tava si se lasa la racit in frigider. O alta modalitate este sa intepi capsunele cu betisoare sau scobitori si sa le scufunzi cu totul in ciocolata. Totul depinde de preferinte.
3. Carpaccio de capsune si kiwi
Ingrediente
- 4 kiwi
- 1/2 kilogram de capsune
- 2 cutii cu iaurt natural, fara zahar sau arome
- zahar pudra
Cum se prepara
Spala capsunele si decojeste kiwi. Taie capsunele si kiwi in felii si intinde iaurtul simplu pe o farfurie plata.
Peste iaurt, intinde feliile de fructe astfel incat sa acoperi toata suprafata acesteia. La final presara putin zahar pudra. Daca nu vrei sa adaugi zahar, poti adauga cativa fulgi de cocos.
FOTO: freepik.com