5 retete de placinta pe care familia ta le va adora!

/ / Modificat: 2015-08-13
5 retete de placinta pe care familia ta le va adora!

Un desert delicios si sanatos este un rasfat pentru intreaga familie si nicio prajitura cumparata nu se compara cu delicatesele pe care le pregateste mama. In plus, cat gatesti aceste placinte toata familia te poate ajuta la prepararea lor si iti poate oferi momente unice de care iti vei aminti cu drag mai tarziu.

Placinta cu ciocolata

Cui nu-i place placinta cu ciocolata? Exact, e cam greu sa gasesti pe cineva care nu agreeze ciocolata. Asadar, aceasta este o una cu care nu ai cum sa dai gres si o placinta care se va termina cu siguranta imediat ce o vei pune pe masa.

Ingrediente

- 2 foi groase de placinta

- 120 mililitri crema de prajituri cu vanilie

- 35 grame unt

- 3 oua

- 35 grame zahar

- 45 g. faina de migdale

- 75 g. cacao pudra

Mod de preparare

Pune intr-un bol untul si zaharul si amesteca-le bine. Adauga faina de migdale, 2 oua si amesteca din nou. La final, pune crema de vanilie, cacaua si amesteca bine pana se omogenizeaza crema.

Tapeteaza o forma de tarta cu una dintre foile de placinta, inteapa aluatul cu furculita si lasa la frigider 15 minute. Peste foaia scoasa de la frigider adauga crema si acopera totul cu ce-a de-a doua foaie. Sigileaza cele doua foi pe lateral.

Da placinta la cuptor la 175 de grade pentru 45 de minute, iar la final unge placinta cu un ou batut.

Placinta cu mere

placinta_cu_mere

Aceasta placinta este un desert clasic in orice familie. Sanatoasa si delicioasa in acelasi timp, placinta cu mere le va placea atat prichindeilor, cat si parintilro.

Ingrediente

- 2 foi groase de placinta

- 1 kilogram de mere

- 50 g. zahar tos

- 80 g. zahar brun

- o lingurita suc de lamaie

- un praf de scortisoara

- un praf de nucsoara

- un praf de sare

- 30 g. unt

- 20 g. amidon de porumb

Mod de preparare

Merele spalate, curatate de coaja si cotor se taie in felii foarte subtiri sau in cuburi. Pune merele intr-un castron mare si adauga peste ele zaharul, si cel brun si cel alb, sucul de lamaie, scortisoara, nucsoara si sarea. Amesteca aceste ingrediente cu ajutorul unei linguri sau chiar cu mana si lasa compozitia deoparte pentru 15-30 de minute. Merele vor lasa un suc absolut delicios pe care il pui pe foc impreuna cu untul. Fierbe 5 minute sucul si untul pana cand obtii un sirop caramelizat. Adauga acest sirop si amidonul peste mere.

Tapeteaza o tava rotunda cu una dintre foile de placinta si pune umplutura de mere deasupra si niveleaza. Deasupra umpluturii pune ce-a de-a doua foaie de placinta. Lasa placinta la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 45 de minute pana devine aurie. Dupa ce ai scos placinta din cuptor las-o la racit pentru cateva ore si apoi taie-o.

Placinta cu design de napolitana

placinta_napolitana

Este o placinta cu un design deosebit, care ii va impresiona pe membrii familiei tale, dar si pe musafiri.

Ingrediente

- 2 foi groase de placinta

- 100 g. unt la temperatura camerei

- 100 g. zahar pudra

- 100 g. de faina de migdale

- 3 oua

- cateva picaturi de esenta de migdale

Modalitate de preparare

Intr-un recipient pune untul, zaharul si faina de migdale si amesteca-le bine. Adauga 2 oua si amesteca dupa fiecare in parte. La final, pune esenta de migdale.

Intr-o tava patrata, pune o foaie de placinta peste care adaugi crema, deasupra cremei pune a doua foaie si sigileaza extremitatile celor doua foi intre ele. Unge marginile si partea de sus a placintei cu ou batut si cu ajutorul unui cutit ascutit fa modele pe margini si deasupra. Lasa placinta necoapta o ora in frigider, apoi da-o la cuptor la 160 de grade pentru 45 de minute. Las-o sa se raceasca inainte de servire.

Placinta cu coacaze

Coacazele sunt niste fructe foarte gustoase si indragite de cei mici, asa ca o placinta cu umplutura de coacaze va fi pe gustul lor.

placinte_coacaze

Ingrediente aluat

- 150 g. faina

- 100 g. faina de migdale

- 200 g. unt la temperatura camerei

- 150 g. zahar pudra

- un praf de sare

- 3 linguri de iaurt

Ingrediente pentru umplutura

- 250 grame zahar

- 400 grame de coacaze

- 5 oua

Mod de preparare

Pune intr-un bol faina, untul, faina de migdale, praful de sare, zaharul si iaurtul si framanata bine. Vei obtine un aluat elastic pe care il vei da la frigider 15 minute. Cu aluatul rece tapeteaza o forma de placinta si aseaza pe ea coacazele spalate si scurse de apa in prealabil. Aluatul si coacazele se dau la cuptor la 120 de grade (cuptorul preincalzit) pentru 30 de minute.

Cat sta aluatul la cuptor bate cele 5 albusuri spuma, adauga zaharul si mai mixeaza pana obtii o crema. Toarna aceasta compozitie peste aluatul cu coacaze, intinde-o uniform si mai lasa placinta la cuptor inca 30 de minute sau pana cand observi ca a capatat o nuanta aurie.

Placinta cu biscuiti speculoos

placinta_cu_biscuiti_speculoos

Este o placinta absolut delicioasa pentru intreaga familie si care le va placea cu siguranta si prichindeilor. Ingredientele de mai jos sunt suficiente pentru a pregati o placinta pentru 6 persoane. Biscuitii speculoos sunt o specialitate cu scortisoara pe care o vei adora de la prima degustare.

Ingrediente

- 2 foi de placinta groase

- 30 g. de faina de migdale

- 30 g. de unt la temperatura camerei

- 30 g. de zahar

- 3 oua

- 30 mililitri crema de prajituri cu vanilie

- 65 g. de pasta de biscuti speculoos

- 30 g. de biscuti speculoos

Iata cum se pregateste aceasta placinta:

Intr-un bol, pui untul si zaharul si mixezi pana obtii o pasta. Adauga apoi faina de migdale si 2 oua si mixeaza din nou. Adauga crema de prajituri si pasta de biscuiti si amesteca.

Puna intr-o tava rotunda o foaie de placinta si inteapa foaia cu o furculita apoi las-o la frigider un sfert de ora. Dupa ce ai scos-o de la frigider adauga umplutura si peste pune biscutii zdrobiti in prealabil. Lasa placinta inca un sfert de ora la frigider si pune deasupra ce-a de-a doua foaie de placinta.

Incalzeste cuptorul pana la 175 de grade si da placinta la cuptor pentru 40-45 de minute. Dupa ce ai scos-o de la cuptor unge-o cu un ou batut pentru a-i da acea culoare aurie stralucitoare si las-o sa se raceasca. Serveste-o la temperatura camerei.

Tu cu ce delicii iti rasfeti familia?

Articole recomandate

Citeste si despre