Unul din deserturile preferate ale copilariei noastre, prajitura cremsnit se face simplu si rapid.
Foto: florideportocal.ro
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Simpla
Ingrediente
1 pachet foi cremsnit
5 oua
300 g zahar
1 l lapte
200 g unt
1 sticluta esenta de vanilie
Mod de preparare
Separa albusurile de ou de galbenusuri, apoi intr-un vas incapator bate albusurile spuma, adaugand treptat zaharul.
Incorporeaza unul cate unul galbenusurile si adauga amidonul. Intre timp, laptele il pui la fiert cu vanilia, iar cand a clocotit adaugi crema pregatita in fir subtire, amestecand intr-una cu o lingura.
Cand crema se ingroasa, ca o budinca, o iei de pe foc si incorporezi untul. O lasi la racit, apoi o pui intre foile de cremsnit si o dai la frigider.
Trucuri
Serveste prajitura de la frigider, cu zahar pudra pe deasupra.
Inainte de a pune cremsnitul la frigider, ambaleaza-l bine in film alimentar.