Placinta cu branza de vaci este aromata si usor de preparat. Este un desert ideal in zilele in care ai pofta de ceva dulce si gustos. Se poate servi cu fructe proaspete.
Timp de preparare
60 de minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
400 grame branza de vaci
150 grame zahar
1/2 lingurita sare
2 galbenusuri
2 albusuri batute
70 grame crema de vanilie
2 lingurite extract de vanilie
150 ml lapte
1 lingurita suc de lamaie
30 grame unt topit
aluat pentru placinta
Mod de preparare
Incinge cuptorul la 170 de grade. Amesteca branza, zaharul, sarea si galbenusurile intr-un bol. Adauga treptat crema de vanilie, extractul de vanilie, laptele, lamaia si untul topit.
Amesteca totul foarte bine, pana obtii o crema omogena. Incorporeaza apoi si albusurile bine batute.
Intinde aluatul intr-o forma rotunda si toarna peste el compozitia cu branza.
Da tava la cuptor pentru 30 - 45 de minute. Cand este gata, lasa sa se raceasca inainte de a servi.
Tipul bucatariei
Internationala