Placinta cu ravase

/ / Modificat: 2012-07-25
Placinta cu ravase

Obiceiul placintei cu ravase este foarte raspandit in lume, fiind practicat, de regula, in preajma sarbatorilor.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

Aluat

4 galbenusuri

500 g faina

2 linguri ulei

20 g drojdie

300 ml lapte

1/2 lingurita sare

100 g zahar

Umplutura

500 g branza de vaci

3 oua

2 linguri esenta vanilie

coaja lamaie

50 g stafide

1 pahar lapte

sare

Suplimentar

ravase

Mod de preparare

Pregateste un aluat din ingredientele mentionate, apoi lasa-l la dospit, circa o ora, la un loc caldut.

Intre timp pregateste compozitia de branza, amestecand bine toate ingredientele. Trebuie sa obtii o compozitie omogena si fina.

Intinde o foaie de placinta mai grosuta. Aseaza deasupra acesteia umplutura de branza. Impatureste ravasele si distribuie-le simetric pe suprafata placintei.

Pune placinta la copt, la foc mediu, circa 35 de minute.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Placinta

Articole recomandate

Citeste si despre